Kära fejanvänner!

Som de flesta av er säkert vet så drabbades vi av en fruktansvärd brand morgonen den 24/6. Vi har fått otroligt stöd från gäster, kollegor och nära och kära och vi vill rikta ett stort tack till er alla.

Detta stöd har gett oss styrkan att fortsätta och vi kommer att öppna upp redan på fredag den 3 juli med en bryggfest. På grund av omständigheterna och logistiken kommer vi tyvärr inte att kunna ta emot några bordsbokningar i sommar men vi har öppet som vanligt varje dag från och med den 4 juli klockan 12.00. Vandrarhemmet, gästhamnen och cafét är öppna från torsdag!

Hoppas att ni förstår och att vi får träffa er snart!
Kram / Malin och David med personal

Foto: OZDeleau

Foto: OZDeleau

FEJAN

Bara några minuters båtresa från Räfsnäs Brygga, nordost om Furusund, ligger natursköna Fejan. En vacker liten ö, omgiven av fantastisk natur vid Ålandshav. Den 1,5 km långa ön är känd av flera skäl; här stoppades kolerans sista anfall mot Sverige och hit kom esterna då de flydde från sitt hemland 1944. Sjövärnskåren har också haft sina seglarläger på ön. Den största delen av Fejan är i privat ägo men sedan 1995 äger och vårdar Skärgårdsstiftelsen den äldsta karantänstationen på nordöstra Fejan. Efter en omfattande renovering arrenderas den ut och drivs idag som Fejans Skärgårdskrog & Konferens.