5 fördelar med användning av sociala medier i marknadsföring

Företag letar ständigt efter nya sätt att marknadsföra sig för att värva nya kunder och sociala medier är en av de största plattformarna som används. Vi berättar varför just du ska ta steget och synas i sociala medier.

Det finns många fördelar med att använda sociala medier för marknadsföring då det finns många användare i många olika länder. I dessa plattformar går det att nå ut till många människor i deras vardag, då de surfar runt i sociala medier flera gånger dagligen. Varför just du och ditt företag ska ta sig in i sociala medier världen presenteras nedan i fem olika steg. 

1. Du skapar ett varumärke

Genom att starta ett konto och regelbundet publicera innehåll kommer ditt varumärke byggas och framstå mer personligt. Dina kunder och ditt företag kommer närmre varandra på grund av mer löpande information och interaktioner. Exempelvis kan du ställa frågor till kunder gällande era produkter eller tjänster och de får chans att dela med sig av sina erfarenheter. 

2. Relationsbygge

Det viktigaste av allt i företagande är att ha en bra relation med kunder. När du som företag finns tillgänglig i sociala medier får kunder chansen att komma närmre företaget genom att ställa frågor och se andra kunders interaktioner. 

3. Utnyttja plattformen som kundtjänst

Majoriteten av alla som kontaktar kundtjänst idag gör detta via någon form av chattfunktion och detta går att göra tillgängligt i de flesta sociala medier. Detta gör att trovärdigheten som företag ökar.

4. Bli bästa vän med dina kunder

För att bli bästa vän med din kund behöver du lära känna och lyssna på dem. Skapa möjligheten att interagera och ställa frågor till alla som finns på plattformen. Varför inte skapa erbjudanden och speciella kampanjer för dina trogna följare? 

5. Billigaste marknadsföringen att få tag på 

Det enda ett konto kostar dig är den tid du lägger på att utveckla det. Med det sagt är detta ett kostnadseffektivt alternativ för dig som vill synas och höras.