Så lyckas du som influencer

Du som jobbar som influencer har säkert många järn i elden. Inte nog med att du ska vara ständigt närvarande i sociala medier, du ska dessutom ha bra koll på marknaden. Det kan handla om nya tjänster, specialprodukter eller rentav en revival av gamla prylar. Viktigast av allt är att du hela tiden ligger före för att dina klienter och din publik verkligen ska lyssna på dig.

revisionOm du har ett eget företag är det också viktigt att du har bra koll på finanserna. Är du inte själv revisor kan det här vara ganska svårt och ta upp mycket av din värdefulla tid. Anlita därför helst en bra redovisningsbyrå som kan ta hand om allt det praktiska så att du kan ägna dig åt det du verkligen är bra på. Eftersom ditt yrke är relativt nytt har det hänt mycket inom de gällande lagarna och reglerna och enligt Skatteverket måste du till exempel redovisa för allt från löner till gratisprodukter och donationer. Här får du några fler tips på hur du kan lyckas med din karriär som influencer.

Håll ögonen och öronen öppna

Eftersom din främsta uppgift är att påverka konsumenterna är det din roll som trendsetter som är viktigast av allt. Här krävs en riktig fingertoppskänsla då du hela tiden måste ha fingrarna på marknadens puls. Mode, fitness, kost, teknologi – det spelar ingen roll vad du specialiserar dig på, så länge du verkligen är specialist. Läs på ordentligt, gå på mässor, spana på stan, häng med på olika kulturevents, följ serier och se på film. Det är också smart att följa de mest framgångsrika namnen för att förstå varför just de blivit så populära. Var dock noga med att inte plagiera – ingen gillar en copycat!

Lev som du lär

Till skillnad från regelrätta reklambyråer är det du och ditt namn som influerar omgivningarna när du är en influencer. Det gör att du bör leva som du lär och sätta ett gott exempel. Om du till exempel är inne på skönhet och hälsa och vill marknadsföra produkter för vacker hy och vita tänder bör du inte bli påkommen med att röka, då alla vet hur skadligt det är för både ditt inre och yttre. Att verkligen tro på det du gör är också viktigt då det märks om du menar det du säger!