Anlita en interim konsult för marknadsföring

Du håller på att starta upp ett företag eller så behöver du snabbt genomföra ett särskilt projekt. Då är det smart att anlita en interim konsult som omgående kan hoppa in och som besitter mycket kunskap. Det finns många fördelar med att anlita en interim konsult istället för att anställa en person.

Den absolut största fördelen med att anställa en interim konsult är att du får en kunnig person, som du inte behöver anställa. Det går mycket snabbare än att behöva rekrytera, samtidigt som du får all kunskap som du behöver. För start-ups eller företag som vill starta en marknadsföringsavdelning är det även smart att satsa på en interim konsult. Det finns också många företag som väljer att ha en konsult under en tid då de behöver staka ut en ny väg för marknadsföringen. Gå in på Unik Resurs och hitta en interim konsult som passar just ditt företag.

Anlita en konsult

Idag är det vanligt att anlita frilansare och olika slags konsulter för att få jobbet gjort. Men om du har ett viktigt arbete vill du vara säker på att du får rätt person. En person som kan leda och som har stor erfarenhet och kunskap inom området. Då är det vanligtvis klokare att satsa på en interim konsult istället för att hitta en frilansare på nätet. Då kan du vara säker på att personen har de kvalifikationer som ditt företag behöver. Det finns flera fördelar med att anlita en konsult. Först och främst blir det billigare att bara ha en konsult under en viss tid, än att anställa en person som ska ha lön år efter år. För det andra har du inte alltid tid med rekryteringen. Ni behöver en kompetent person idag. Att rekrytera och headhunta rätt person tar väldigt lång tid. Många företag har svårt att hitta personal med rätt kvalifikationer. Förutom att de mest attraktiva på marknaden redan har jobb och flera erbjudanden. Då anlitar ni istället en kompetent konsult som hjälper er medan ni startar upp företaget, skapar en ny avdelning eller för att lyckas med ett särskilt marknadsföringsprojekt. Du har särskilt stor nytta av en interim konsult när:

• Företaget behöver tillfällig kompetensutveckling
• För särskilda projekt
• Vid omstrukturering

Marknadsföring

Idag är det oerhört viktigt att satsa på marknadsföring för att lyckas. Det är också en orsak till att många nystartade företag väljer en interim konsult under själva uppbyggnadsfasen. Möjligheterna att marknadsföra varumärke, produkter och tjänster online är mycket stor. Samtidigt är konkurrensen på internet enorm. Då vill du ha en kunnig person som verkligen når fram till er målgrupp.

Om du har ett företag som behöver satsa på marknadsföring kan det också vara klokt att anlita en konsult under uppbyggnadsskedet av er marknadsföringsavdelning. Det är inte alltid som ett företag vill ha en marknadsföringschef på heltid. Det behövs inte. Men under två-sex månader kan det vara en mycket god investering för att ni verkligen ska komma igång med marknadsföringen. Förutom att du får goda strategier att arbeta efter, så kommer även du och dina medarbetare att kunna lära er mycket. På sätt och vis kan du se en konsult som en tillfällig privatlärare som kan ge företaget mycket kunskap.