Gör ditt digitala företag mer miljövänligt

Vikten av att minska miljö- och klimatpåverkan har aldrig varit så viktigt som den är i dag. Lyckligtvis kan digitala lösningar tillsammans med enkla åtgärder som att skaffa sorteringskärl till kontoret bidra till en bättre miljö. Även om ditt företag redan jobbar digitalt kan du minska klimatpåverkan ytterligare genom att sortera matrester och sopor.

Det finns två saker som verkligen definierar det moderna samhället och som påverkar varje människa på jorden: digitaliseringen och klimatförändringarna. Båda saker har sina respektive utmaningar som kan få stora konsekvenser som ingen undkommer. Lyckligtvis blir allt fler företag som jobbar digitalt medvetna om vikten av att göra arbetsplatsen mer miljövänlig. Föga förvånande är det många digitala företag som börjat skaffa sorteringskärl för att sortera matrester och sopor. Du kan också ansluta dig till denna trend och effektivt minska företagets miljö- och klimatpåverkan.

Trash,For,Recycle,And,Reduce,Ecology,EnvironmentFördelarna med sorteringskärl är många:

  • Minskar de negativa konsekvenserna av klimatförändringarna.
  • Ser till att återvinningsbart inte kastas på soptippen.
  • Är väldigt praktiska att använda.

Skaffa sorteringskärl från Sortera Recycling

Hur hittar du sorteringskärl? Vänd dig till miljöentreprenören Sortera Recycling som är en av marknadens mest framstående aktörer inom produkter för avfallshantering. Sortera Recycling arbetar med moderna metoder och tekniker som möjliggör en så liten miljöpåverkan som möjligt. De erbjuder sorteringskärl i tre olika storlekar som lämpar sig utmärkt för alla typer av avfall och vardagssopor, vilka är 190, 390 och 660 liter.

Hur digitalisering bidrar till en bättre miljö

Glass,Globe,In,The,In,Nature,Concept,For,Environment,AndDen digitala tekniken spelar en viktig roll för att bidra till en bättre miljö och motverka klimatförändringarna. Rapporter visar att 97 procent av experterna är överens om att klimatförändringarna sannolikt beror på mänskliga aktiviteter. Av denna anledning måste företag omfamna digitaliseringen genom att investera i digitala verktyg och metoder. Faktum är att dagens företag som jobbar digitalt fungerar som exempel på hur företag inom andra branscher kan minska koldioxidutsläppen. Till exempel har e-handel möjliggjort för människor att köpa produkter från vilken plats och tid som helst. Istället för att köra flera kilometer och stå i en lång kö kan du jämföra priser online och beställa på några sekunder.

Det finns två sätt att implementera digitala metoder och samtidigt tjäna pengar som presenteras härnäst.

1. Pappersanvändning – De företag som använder stora mängder papper kan spara in på detta genom att digitalisera dokument, fakturor, kontrakt, kvitton och lönebesked. Det här uppskattas hos de flesta kunder eftersom alla använder mobila enheter och datorer. Dessutom blir det enklare att hantera och hitta dokument om allting finns på samma enhet. Sist och inte minst belastar det miljön mindre.

2. Resor och transport – I transportsektorn finns det betydande möjligheter att minska koldioxidutsläppen. Cirka 40 procent av utsläppen kommer från vägtrafik, flyg och sjöfart – varav vägtrafiken står för den största andelen av utsläppen som är på en tredjedel. Med tanke på det här bör du överväga digitala lösningar som videosamtal, molntjänster och meddelandeappar. Kom ihåg att den digitala tekniken har gått snabbt framåt att det numera går att göra flera saker samtidigt, exempelvis öppna ett renderingsprogram samtidigt som du har ett gruppsamtal på Skype.