Utbilda dig till sociala mediekonsult

Drömmer du om att arbeta med marknadsföring och sociala medier på internet? Det är en växande framtidsbransch som är värd att satsa på. Intresset för sociala medier och marknadsföring är mycket stort och konkurrensen är stor. För att verkligen lyckas och ha alla de verktyg som du behöver bör du utbilda dig inom sociala medier.

Med en utbildning inom sociala medier och marknadsföring kan du både få en bra anställning och bli framgångsrik konsult med eget företag. Det är en intressant jobb som gör att du alltid får arbeta med de senaste trenderna, vara kreativ och drivande. Utbilda dig på Nackademins yrkeshögskola inom sociala medier och du har snart ett utmanande och intressant jobb som ger dig möjlighet att tjäna mycket pengar.

Utbilda dig

Med en utbildning har du större chanser att lyckas. Då lär du dig både de viktiga principerna för att maxa en kampanj, lyckas som influencer och lätt förstå hur du ska hitta dina målgrupper. Som marknadsföringskonsult med fokus på sociala medier kan du starta eget företag och jobba både nationellt och globalt. Många svenska företag vänder sig både till en svensk och internationell kundkrets. Då är det viktigt att du som konsult kan driva innovativa kampanjer samtidigt som du bygger upp en sajt långsiktigt med organiskt trafik. Om din dröm är att bli en framtida influencer, bygga upp ett varumärke, kommer det i framtiden vara än viktigare med rätt kunskap för att lyckas. Idag är det främst barn till kändisar som lyckas bli riktigt framgångsrika influencer, som Bianca, ”dotter till artisten Pernilla Wahlgren och dansaren och krögaren Emilio Ingrosso”, vilket naturligtvis underlättar.

 – Internet belönar gränslöshet, säger Magdalena Petersson Mc Intyre, docent på Handelshögskolan i Göteborg, som gjort studien.
Med en utbildning kommer du både kunna skapa din egen plattform och samtidigt hjälpa andra att lyckas med deras drömmar.